BuiltWithNOF

Middeleeuwse en 17e eeuwse volksmuziek

Als muzikale omlijsting van uw feest/evenement of als podium act spelen wij, op eigen wijze, de melodieën ooit opgeschreven door Monniken, Koningen, Rederijkers en Troubadours,                    Dit repertoire omvat bruiloftsmuziek, gedragen ballades, vrolijke dansen,enz.enz

Voor iedere gelegenheid is een passende toon te vinden.

Op de pagina’s middeleeuwen, 17e eeuws en improvisaties vind u een aantal complete tracs.

start mp3 fragmenten

MET DEZE KNOP OPENT U MUZIEKBESTANDEN           (in een nieuw venster)

Prehistorische en Romeinse muziek

Met prehistorische en romeinse instrumenten zoals trommels, hoorns, snorrebotten, benen fluitjes, steentjes, schelpjes, dubbelfluit, lijsttrommel bellen en schellen.enz. geven we een indruk van de klanken uit ons verre verleden. De muziek is gebaseerd op archeologische vondsten en antropologisch vergelijk en veel improvisatie.

Hier fragmenten van: Intaberna,                   Sacta Maria en           O quantum solicitor.

De Flierefluiter speelt historische muziek op replica’s van oude instrumenten, we spelen dansmuziek zowel als zachte achtergrondmuziek met afwisselend instrumentarium.                             

Wij kunnen een lopende act verzorgen maar ook een podiumact, avondvullend muzikaal programma of educatieve concerten en belevings concerten

Meestal spelen we akoestisch maar ook versterkte optredens zijn mogelijk

Waar we spelen

Regelmatig spelen wij in het themapark Archeon en jaarlijks op middeleeuwse markten en evenementen in Europa.

Op themafeesten of historische evenementen van: steden, musea, scholen, zorginstellingen, bedrijven en particulieren                            Het zijn zeer uiteenlopende plekken en gelegenheden zoals; bruiloften kastelen (Loevestein bewoond) , première van kruistocht in spijkerbroek, vikingmarkt Birka (zweden),Slag om grol (Groenlo) , waar we uitgenodigd worden.                         

Instrumentarium

In de middeleeuwen waren trommel en fluit een geliefde combinatie, met de eenhandsfluit zijn beide instrumenten te bespelen (vanaf 11e eeuw).In Dordrecht is een houten blokfluit uit de 14e eeuw gevonden. Rijk speelt op een replica van deze fluit, op schalmei en 0p veel andere houten blaasinstrumenten.

De giteerne/quinterne is de voorloopster van de mandoline met vier snarenkoren. Dit instrument kwam in de 12e,13e eeuw naar het westen uit Arabië. De giteerne is een zacht instrument dat door ons bespeeld wordt met een veer als plectrum. Verder bespelen we een gotischeharp, rietfluiten, mondharp, kromhoorn, allerlei slagwerk en percussie, een hakkebord en meer.

[Home] [muziek] [middeleewen] [17e eeuws] [improvisaties] [educatie] [links & contact]

Ook met een grotendeels  zelfgemaakt kampement.